Založ si blog

Budeme po voľbách v prd..li, alebo nie?

Zvolebnieva sa, prituhuje. A moje obavy sa zvyšujú. Rada by som Vás, milí spoluobčania týmto nahnala voliť. Otázkou je, že koho. To ani sama dobre neviem. A ani náhodou Vás nebudem nabádať na volenie nejakej strany, ktorá opäť sklame, to by som si musela hlavu o stenu búchať aj za Vás a to sa mi nechce.

.

Tým, čo ani za pána nevedia, koho voliť, by som asi doporučila Paliho Kapurkovú, príde mi ako pomerne neškodná strana naštvaných nevoličov, ktorí nevedia, koho by mali voliť a keďže je to viac menej recesistická strana s protestným podtónom, mohla by byť východiskom pre bezradných, ktorí nechcú, aby sa ich neodovzdaný hlas prerozdelil medzi výherné strany. Navyše je vysoko pravdepodobné, že nie je plná ambicióznych hrabivých bastardov, ktorí majú v hodnotovom rebríčku prioritne svoj prospech, potom dlho dlho nič a potom niekde národ a krajinu, ktorej majú vládnuť.

.

Ľuďkom voliacim SaS prikyvujem bez väčšieho znepokojenia, ich volebný program mi príde progresívny a prinášajú niekoľko bodov, ktoré je viac, než k veci presadiť vo vláde.

.

Mami, ako je to možné, že ešte nezakázali komunistov? Keď nacistov zakázali? Veď komunisti ako u nás, tak vo svete skántrili viac ľudí, než všetci nacisti a teroristi dohromady.“ Pýtala som sa tej, čo obvykle vie všetko. Ale na túto otázku len zťažka povzdychla. „To budú musieť vymrieť tí starí, ktorí za ich čias profitovali a tí starí, hlúpejší, čo z akýchsi nostalgických pohnútok, či čoho, nevedia, že už môžu voliť aj iné strany, ako komunistov a nikto ich za to nebude perzekuovať? A vidím tam i nové tváre, mladé tváre, to máme tak slabý dejepis, že ich v škole neučili, čo za zverstvá komunisti páchali na svojich vlastných spoluobčanoch…?“ Ja by som najradšej každého komunistu opľula. Keby vyhrali, mohli by to byť zase voľby posledné a už by sme si nemuseli lámať hlavu nad tým, koho zo spektra politických strán si vybrať. Lebo by sme na výber nemali. No, možno formálny, ako v minulosti, keď mal každý z niekoľko desiatok príslušníkov nekomunistických strán zavesených na pätách niekoľko tajných a bál sa čo i len prdnúť bez dovolenia. Ako sa môže niekto verejne hlásiť k niečomu tak zvrátenému a amorálnemu ako je odkaz, ktorý nám zanechali komunisti? Priala by som im, aby zažili zabíjanie, bitie, okrádanie, vyvlastňovanie, sledovanie, bonzovanie, zatváranie do bás a blázincov, zavlečenie na nútené práce, znemožňovanie štúdia a pracovného uplatnenia kvôli kádrovému profilu, zákazy zhromažďovania, nebezpečie vysloviť svoj názor kritický k ich ideológii, atď. To by sa snaď zobudili. Ako si niekto môže namýšľať, že „toto“ sú „dobrí komunisti“? Lebo to hovoria? Vari tí pred nimi propagovali, že sú zlí? Nie. A Boli? Boli.

Komunisti, hanbite sa a hanbite sa i tí, čo im veríte a čo ich volíte! Amen k tejto téme, lebo sa moc rozohním.

.

No a čo tie ďalšie strany, ktoré už mali možnosť preukázať svoje schopnosti a zámery v parlamentných kreslách? Ste spokojní s ich politikou a s tým, ako vedú krajinu? Tak ich voľte!

Nie ste spokojní? Tak ich, preboha, nevoľte!!! Svoju šancu už dostali. Svoje sľuby už povedali, vy ste im už naleteli, svoje predvolebné sľuby už nedodržali, tak prečo si myslíte, že sa po týchto voľbách zmenia a už budú „dobrí“? Vari mali doterajšie volebné obdobie ako nejaký trenažer a teraz už budú vedieť, že ako na vec? Už nebudú klamať a kradnúť a produkovať dementné zákony, ktoré chránia a prinášajú profit predovšetkým ich zadkom a zadkom ich vyvolených a z národa si robia handru?

.

Veľa ľudí argumentuje, no veď ale, bojíme sa voliť novú stranu, tí, čo už vo vláde sú, si nakradli a keď tam zvolíme nových ľudí, tak tí si ešte len budú chcieť nakradnúť a budú hrabať ešte viac. Veľký omyl, vážení, priam tragický. Poznáte niekoho, nejakého politika, alebo človeka, ktorý kradol, že by si bol kedy býval statočne povedal, ale však už som si nahrabal dosť, teraz prepustím korytá iným. Trt makový, s jedlom rastie chuť a každý, kto raz začne hrabať, chce hrabať ešte viac a viac a viac a je v tom lepší ako nejaký nováčik, pretože už má know-how,vie, ako na to, má kontakty a hlavne je stále pri chuti a okrem majetku, ktorého už má teoreticky dosť, ho začne opantávať ambícia moci a nedoktnuteľnosti. Takže sa snaží dostať do pozície boha, ktorý môže všetko, ktorý už ani nemusí vymýšľať zastieracie manévre a demagogické výhovorky a smeruje krajinu do totality nejakej banánovej republiky. Tomuto máte chuť sa prizerať? Ja teda nie, ale čo už zmôžem, keď žijem v zadubenom národe, ktorý báchorkám o skvelej progresívnej, nekorupčnej, prosperujúcej, sociálnej budúcnosti verí a to od tých, ktorí už dostatočne preukázali, že príčetný volič im veriť nemá.

.

Môj hypoteticky najhororovejší scénár je koalícia: SMER+ĽS-HZDS+SNS+SDĽ+KSS+ZRS. Keby KDH otočilo svoj zámer nekmotriť sa s ľavicou, ešte by sme sa mohli tešiť na nejaké to krátenie ľudských práv a mohli by sme začať zatvárať homosexuálov, absolventky interrupcií a príležitostných huličov trávy. A tlačovou hovorkyňou a leaderkou vo svete politickej a spoločenskej zábavy by mohla byť nominovaná Kredenc Eva Máziková. Počas neprítomnosti by ju zastupovala Marfuša Nora Mojsejová. Áno, dokonalejšie naplnenie citátu: „…a sme v prdeli…“ si už nedokážem predstaviť.

.

ešte trochu politikovania nájdete tu: Je to možné, že národ nie je až taký sprostý, ako som myslela, že je…?

Kto má gule?

01.05.2010

Prvý článok na novom blogu by mohol byť taký, že akože úvodný, vstupný, ale to si nechám na inokedy. Alebo na neskôr, alebo na záver, alebo na hocikedy, ten úvod. Alebo by som mohla dať nejaký oslavný, že nech ma hneď nezvesia, lenže čo tu oslavovať, keď pravdablog je v plienkach a zatiaľ sa mi tu viac nepáči jako páči. Čo sa mi páči je, že sa javí, že Herr [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 8654x
Priemerná čítanosť článkov: 4327x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy